Ravitalli

DSC_0140Ravitallin puolelta löytyy 25 karsinapaikkaa, kaksi pesupaikkaa ja kengityspaikka. Tilavia tarhoja 8 kappaletta. Ajolle opetettavat varsat ulkoilevat päivittäin varsaporukassa purkamassa energiaa. Kengälliset hevoset tarhaavat turvallisuussyistä pääosin yksin. Tarhausaika 4-8h.

Hevosilla treenataan vaihtelevilla hiekka- ja sorateillä, sekä hiittisuoralla, joka lähtee suoraan tallien takaa. Raskaat jarrukärryt, sekä lumisina talvina hyvät mahdollisuudet hankitreeniin, yhdistettyinä kymmeniin kilometreihin rauhallisia ajoteitä kangasmetsissä ja maalaismaisemissa takaavat hevosille rautaisen peruskunnon. Ja mikä olisikaan kivituhka-pintaista hieman nousevaa hiittisuoraa parempi paikka viimeistellä hevosta kilpailukuntoon kilpailukauden lähestyessä.

Äimärautiolle Ouluun on matkaa vain n.30km ja käymme siellä säännöllisesti niin hiitillä, kuin Oulun raviradan hiittiraveissakin, jotta myös nuoret uraansa aloittelevat hevoset saavat arvokasta rutiinia niin kuljetukseen, kuin porukassa juoksemiseen ja yleiseen ravihälinään.

Hevosten ruokinnassa luotamme laadukkaaseen itse viljeltyyn heinään, sekä kauraan ja ruokinnan täydennys Speedexin rehuilla. Lese pitää herkätkin mahat kunnossa.

Ravitallin hevosten valmennuksesta vastaavat Ari ja Harri Vimpari. Harri myös kengittää tallin hevoset. Heli Vähäkangas käy tarpeen mukaan tekemässä lihashuoltoa ja hierontaa hevosille, Helin hinnaston ja vapaat ajat löydät TÄSTÄ!

Talleillamme on ollut myös eri oppilaitosten opiskelijoita työharjoittelussa ja otamme mielellämme työssä oppijoita jatkossakin vastaan.

Comments are closed.